Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

 • Individual, direct în platformă.
 • Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.
 • Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

  Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

  • Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.

  Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

  • Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

  *Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

  STS mai adaugă că până duminică la ora 11, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).

  Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

  – individual direct în platformă – 104.655 de persoane

  – prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

  – telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane

  – prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday