Update: Un grup de kurzi a întrerupt sesiunea plenară a Parlamentului European, cerând eliberarea liderului Abdullah Öcalan, arestat în urmă cu 24 de ani în Turcia, sub acuzația de terorism, și condamnat la închisoare pe viață, potrivit France24.

Öcalan este unul dintre fondatorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), un grup militant care a luptat cu Turcia pentru un stat independent. Turcia, SUA și UE consideră PKK drept organizație teroristă.

Legislatorii UE care participau la o dezbatere privind Acordul Verde au fost evacuați, iar sesiunea a fost suspendată timp de trei ore. Europarlamentarii au părăsit camera în timp ce protestatari kurzi au afișat bannere cu imaginea lui Öcalan și au strigau lozinci împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Știrea inițială: Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a fost evacuat din motive de securitate, după ce mai mulți protestatari kurzi au pătruns în clădire și au amenințat că se aruncă de la balcoanele interioare.

Conform unor relatări, mai mulți protestatari kurzi au intrat în încinta clădirii, unde avea loc Plenul Parlamentului European. ”Se întâmplă acum la Parlamentul European. Activiștii kurzi perturbă ședința plenară, europarlamentarii sunt evacuați. Să sperăm că toată lumea este în siguranță”, a precizat un europarlamentar din Ungaria pe Twitter.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday