Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a făcut anunțul și a reiterat faptul că prin tratate sediul Parlamentului European este la Strasbourg și că s-au făcut eforturi pentru a reveni la sesiunile plenare de acolo. 

„Cu toate acestea, creșterea îmbolăvirilor în mai multe state membre și deciziile luate de autoritățile franceze de a clasifica întreaga zonă a Rinului Inferior ca zonă roșie ne obligă să reconsiderăm mutarea la Strasbourg. Deși suntem foarte dezamăgiți de această decizie, trebuie să luăm în considerare că toți cei care ar participa la ședințe vor trebui să stea în carantină la reîntoarcerea în țările lor”, a transmis președintele Parlamentului European.

Noua sesiune va începe pe 14 septembrie, în Bruxelles. Sassoli a mai spus că este recunoscător pentru „toată cooperarea, disponibilitatea și expertiza demonstrate de autoritățile din Strasbourg”.

Sursă: comunicat oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday