Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunță încheierea licitației de spectru 5G. Astfel, cele trei companii amintite ”și-au adjudecat 420 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, adică 76% din cantitatea de spectru disponibilă în cadrul procedurii de selecție”.

Concret, statul a obținut în urma licitației suma de 432 de milioane de euro, care va fi plătită în tranșe. Operatorii urmează să acopere cu servicii de banda larga minim 70% din populația țării, majoritatea zonelor urbane, autostrăzile, aeroporturile internaționale și căile ferate modernizate.

”Odată cu licitația din aceasta toamna, rețele mobile din România au obținut o cantitate semnificativă de spectru suplimentar, pentru o perioada îndelungată de timp, necesar pentru extinderea acoperirii și îmbunătățirea masivă a calității serviciilor, un câștig remarcabil pe fondul incertitudinilor contextului în care s-a desfășurat procedura, inclusiv din punct de vedere al numărului participanților la aceasta”, explică ANCOM într-un comunicat de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday