În afară de Luxemburg, o țară cu puțini locuitori, cei mai mulți bani i-a cheltuit Guvernul Suediei, cu 254 de euro/locuitor. La polul opus, cele mai mici sume au fost alocate de Bulgaria, cu doar 11 euro pe cap de locuitor, România, cu 30 de euro/locuitor și Slovacia, cu 31 de euro/locuitor.

Ca procent însă din cheltuielile publice, pe primul loc se află Ungaria, cu peste 2%, față de o medie de 0,8% din bugetele țărilor membre UE. România se încadrează în această medie, dar țări cu bugete mari, așa cum ar fi Germania, UK sau Italia, sunt mult sub ea. 

Eurostat arată că în 2018, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au cheltuit însumat peste 50 de miliarde de euro din resursele guvernamentale pentru recreere și sport. Eurostat mai precizează că în general, în UE, cheltuielile administrației publice pentru recreere și sport au rămas relativ stabile ca procent din cheltuielile totale raportat la nivelul înregistrat în 2001. Cu toate acestea, în ultimii ani, au fost vizibile ușoare creșteri.

Sursă: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday