Cele două portavioane au intrat în Marea Chinei de Sud duminică. Departamentul Apărării din SUA a precizat că cele două portavioane, USS Carl Vinson și USS Abraham Lincoln, vor desfășura mai multe exerciții în zonă, printre care operațiuni de luptă anti-submarin și operațiuni de interdicție maritimă, iar acestea se vor desfășura în conformitate cu dreptul internațional și în apele internaționale.

Operațiuni ca acestea ne permit să ne îmbunătățim capacitatea de luptă, să ne liniștim aliații și partenerii și să demonstrăm hotărârea noastră de a asigura stabilitatea regională și de a contracara influența malignă”, a declarat amiralul J.T. Anderson, comandantul portavionului USS Abraham Lincoln.

Marea Chinei de Sud este una dintre principalele cauze ce provoacă tensiuni între Statele Unite și China, deoarece China revendică o mare parte din aceasta și și-a construit numeroase baze militare pe insule artificiale. Navele marinei americane navighează în mod regulat în apropierea acestor insule pentru a contesta pretențiile de suveranitate chineză.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday