Cu această ocazie, președintele american Joe Biden a declarat că ”a fost marcat o piatră tragică de hotar” și că fiecare moarte în parte este o pierdere de neînlocuit.

Primul caz a fost raportat pe 20 ianuarie 2020, la o persoană venită din China în Seattle, amintește BBC. De atunci, Statele Unite au raportat oficial peste 80 de milioane de infectări, la o populație de 330 de milioane de locuitori.

Experții în sănătate publică au identificat mai multe cauze pentru care poporul american a suferit cele mai multe decese: ratele mari de obezitate și hipertensiune, copleșirea spitalelor, ezitarea în privința vaccinării și o populație mai îmbătrânită față de alte țări dezvoltate.

În cei peste doi ani de pandemie, rata mortalității a fluctuat, în funcție de impactul valurilor de Covid. Maximul a fost atins la începutul anului trecut, când peste 4.000 de oameni mureau în fiecare zi în SUA din cauza virusului.

La nivelul fiecărui stat s-au folosit metodologii diferite în stabilirea cauzei principale de deces. La nivel oficial, California este statul cu cele mai multe persoane care și-au pierdut viața din cauza virusului – circa 90 de mii, fiind Urmat de Texas – 86 de mii, de Florida – 74 de mii și de New York – 68 de mii. Însă raportat la populația fiecărui stat, cel mai prost stă Mississippi – 418 de decese la o sută de mii de locuitori, urmat de Arizona (414), Alabama (399) și Virginia de Vest (384).

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport în privința victimelor coronavirusului din 2020 și 2021. Organizația a luat exemplul Indiei, care a raportat 470 de mii de persoane decedate, și a spus că numărul ar fi în realitate de zece ori mai mare.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday