Universitatea Johns Hopkins a anunțat depășirea pragului de 400 de mii de decese provocate de coronavirus, exact în ultimele ore petrecute de Donald Trump la Casa Albă. La începutul pandemiei, pe 30 martie 2020, actualul președinte spunea că ținta administrației sale este ca numărul deceselor provocate de coronavirus să nu depășească 100 de mii. Remarca sa venea atunci ca urmare a unei estimări făcute de șeful CDC, Anthony Fauci, care spunea că este mai probabil ca numărul deceselor să ajungă la 200 de mii. 

Sosiți la Washington DC pentru ceremonia de depunere a jurământului și preluarea funcțiilor, Joe Biden și Kamala Harris au ținut un moment de reculegere pentru victimele pandemiei la Lincoln Memorial.

Reperele pandemiei în SUA:

  • Numărul total al cazurilor depistate a depășit 24,8 milioane, un sfert din cele 96 de milioane identificate la nivel mondial;
  • Numărul deceselor a sărit de la 200 de mii la 300 de mii în 13 săptămâni, dar ultima sută de mii de decese s-a înregistrat în doar cinci săptămâni
  • Universitatea din Washington preconizează că, în ciuda începerii vaccinării, numărul deceselor va atinge până în mai 560 de mii, depășind astfel numărul victimelor americane din cel de-al Doilea Război Mondial.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday