Miniștrii de Finanțe din cele mai mari 20 de economii ale lumii, grup ce cuprinde și țările emergente, s-au întrunit la Veneția vineri și sâmbătă, în prima reuniune față în față de la debutul pandemiei.

Un comunicat final al întrunirii afirmă că perspectiva economică globală s-a îmbunătățit față de ultimele discuții din aprilie, datorită campaniilor de vaccinare și a pachetelor de sprijin economic, dar recunoaște vulnerabilitatea economiilor în fața variantelor precum Delta, care se răspândesc rapid.

Recuperarea economică este caracterizată de mari divergențe între state și în interiorul acestora și rămâne expusă la riscuri, în special la răspândirea noilor variante ale coronavirusului și la ritmul de vaccinare diferit din fiecare țară”.

G20 a cerut Fondului Monetar Internațional “să prezinte rapid opțiuni viabile” pentru direcționarea a 650 de miliarde de dolari din rezervele valutare ale FMI către țările mai sărace.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday