Producătorul a spus că aceste rezultate reprezintă o etapă esențială în certificarea taxiurilor sale zburătoare electrice în 2025. Viteza a fost atinsă în timpul unui test al modelului Phoenix 2, un vehicul demonstrator aflat încă în faza de dezvoltare, la un centru din sudul Spaniei, a precizat compania.

Lilium concurează pe o piață aglomerată a vehiculelor electrice cu decolare și aterizare verticală, și intenționează prin acest proiect să înlocuiască călătoriile pe șosea sau călătoriile scurte cu avioane sau elicoptere. Compania și-a propus să ajungă la o linie de producție de 400 de astfel de vehicule pe an, însă analiștii atrag atenția că această țintă va fi dificil de atins. Există numeroase provocări legate de obținerea certificării și de finanțarea inovațiilor, cum ar fi tehnologia pentru bateriile folosite la aceste vehicule, mai ales că piața abia își revine după problemele din lanțul de aprovizionare provocate de pandemie.

În februarie 2020, un incendiu la o baterie a distrus un demonstrator tehnologic al Lilium Air Mobility și astfel, a dus la întârzierea programului.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday