Directorul SJU Craiova declară că, recent, pe lângă pacienții Covid care au nevoie de oxigen, a crescut și numărul pacienților cu alte afecțiuni care au nevoie de Terapie Intensivă, în condițiile în care aproape toate cazurile din regiune au fost redirecționate la spitalul din Craiova. Conducerea unității medicale nu exclude chiar să amâne o parte dintre operațiile care nu sunt urgente.
“Avem 24 de pacienţi în ATI Covid şi alţi 23 de pacienţi în sectorul de terapie intensivă non-Covid, în total 47 de pacienţi ventilaţi mecanic.Niciodată nu ne-am confruntat cu o astfel de situaţie, nu am atins această limită, niciodată nu am avut atât de mulţi pacienţi ventilaţi mecanic. Ne confruntăm cu un val mare de prezentări şi în sectorul non-Covid pentru că primim de la celelalte spitale din regiune toate cazurile grave şi foarte grave. Și ele sunt depăşite.
Presiunea este şi mai mare, pe lângă presiunea numărului mare de pacienţi Covid, avem şi această presiune uriaşă pe sectorul non Covid. Consumul de oxigen, în acest moment, este la limită. Nu putem mai mult de atât.Instalaţia veche de 50 de ani a spitalului nu suportă presiuni mai mari. Toate unităţile medicale sunt depăşite de numărul de cazuri grave şi foarte grave, în primul rând de numărul de pacienţi infectaţi cu Covid”, a declarat directorul Laurenţiu Ivanovici pentru Gazeta de Sud.
În ultimele zile, au existat cazuri în țară în care pacienții care nu mai aveau loc pe secțiile Covid erau tratați la UPU sau chiar în ambulanțe. Problema oxigenului a fost semnalată săptămâna trecută și la Brașov, unde medicii au declarat că sunt nevoiți să “forțeze externări ale pacienților cu evoluție mai bună, pentru a-i primi pe cei în stare gravă”.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.