Update: Regizat de Greta Gerwig, “Barbie” a obținut încasări de 377 de milioane de dolari la nivel mondial în weekendul de deschidere. Comparativ, “Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, a obținut încasări de 174 de milioane de dolari, depășind așteptările analiștilor. 

The Guardian scrie că, în box office-ul nord-american (care combină SUA și Canada), “Barbie” a ocupat primul loc, cu încasări de 155 de milioane de dolari, depășind “The Super Mario Bros Movie” și toate filmele Marvel lansate în acest an.

Cele două filme mult așteptate, care au fost lansate în aceeași zi, au adus un număr record de spectatori în sălile de cinema. Atât “Barbie”, cât și “Oppenheimer” au doborât recorduri, fiind prima dată când un film raportează un debut de peste 100 de milioane de dolari (“Barbie”), iar un alt film încasează peste 80 de milioane de dolari (“Oppenheimer”) în același weekend.

Știrea inițială:

Vineri, “Barbie”, regizat de Greta Gerwig, a avut încasări de 70,5 milioane de dolari în cinematografele nord-americane. Specialiștii estimează că filmul este pe cale să aducă încasări de aproximativ 155 de milioane de dolari în weekendul de deschidere.

Comparativ, “Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, va aduce încasări de 80,5 milioane de dolari în cinematografele din țară în weekend-ul de debut, într-o bătălie cinematografică supranumită “Barbenheimer”.

Cifrele au oferit un impuls studiourilor și cinematografelor care au îndurat o vară dezamăgitoare până acum. Vânzările de bilete au rămas sub nivelul de anul trecut, în ciuda unui număr mai mare de filme în cinematografe.

“Barbie”, cu Margot Robbie în rolul principal, este abordarea regizoarei Greta Gerwig, a păpușii care a debutat în urmă cu 60 de ani, iar “Oppenheimer” îl are în rol principal pe Cillian Murphy în rolul savantului american J. Robert Oppenheimer, care a dezvoltat bomba atomică. Filmul a stârnit recenzii foarte bune și se așteaptă să domine viitoarea cursă pentru premiile Oscar.

Surse alternative: Reuters, CNN

Sursă Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday