Ministerul Apărării Naționale anunță că au fost demarate, în regim de urgență, procedurile pentru instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, respectiv asigurarea unei soluții temporare pentru traversarea râului Siret între localitățile Luțca și Sagna, județul Neamț, în urma prăbușirii podului de peste Siret ieri.

Potrivit MApN, “echipe din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila și Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași realizează, la acest moment, evaluări și recunoașteri la cele două locații pentru identificarea, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale, modalităților tehnice și soluțiilor legislative pentru implementarea, în cel mai scurt timp, a celor două dispoziții”.

Încă nu au fost stabilite termenele-limită pentru realizarea acestor demersuri.

Amintim că joi, podul de la Luțca de peste râul Siret s-a prăbușit în timp ce un camion și o autoutilitară îl traversau. În urma incidentului, un bărbat a fost rănit. Deși podul a fost redeschis circulației rutiere în luna noiembrie, după ce a fost reabilitat, Ministerul Dezvoltării a precizat ulterior că podul nu a fost de fapt finalizat și că nu ar fi trebuit să fie dat în folosință, termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare fiind luna iulie 2022.

Sursa foto: ISU Neamț

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday