Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Despa Nicolae Răzvan, specialist în cadrul Direcției, pentru luare de mită. Potrivit comunicatului oficial, acesta este bănuit că a cerut inițial unui om de afaceri 15.000 de euro pentru a face demersuri încât DNA să încheie cu firma acestuia un contract de achiziție publică. Ulterior, după mai multe negocieri, cei doi au stabilit ca suma să fie de 12 mii de euro.

Contractul respectiv viza un proiect legat de “dezvoltarea capacității tehnice a DNA”. Concret, potrivit G4Media, urma să fie achiziționată o dronă de supraveghere în valoare de 55 de mii de euro. Proiectul era cofinanțat de OLAF.

Astfel, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul a fost prins în flagrant când primea de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), urmând să mai primească ulterior și a doua jumătate din sumă. Astăzi, specialistul urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday