Salvador Illa, ministrul Sănătății, a explicat că informațiile stocate nu vor fi făcute publice către alte entități: “Vom prelucra datele cu cea mai mare responsabilitate. Persoanele care au posibilitatea să primească o formă de tratament, dar refuză din orice motiv, vor fi notate în acest registru, în așa fel încât să ne asigurăm că nu există nicio eroare în aplicație. Este dreptul oricui să refuze imunizarea, chiar dacă noi credem că asta ar fi o greșeală. Imunizarea salvează vieți. E calea noastră de a ieși din pandemie.” 

Spania a început, odată cu celelalte state ale Uniunii Europene, campania națională de vaccinare cu serul produs de Pfizer și BioNTech. În cel mai recent sondaj realizat în rândul populației, procentul celor care au declarat că nu se vor vaccina a scăzut de la 47% în noiembrie la 28% în prezent.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în statul iberic au murit peste 50 de mii de persoane, iar peste 1,8 milioane s-au infectat. Autoritățile regionale au fost împuternicite să impună restricții locale, în funcție de particularitățile situației sanitare.

Sursa: BBC.

Sursa foto: Dimitri Houtteman//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday