Până acum, 394 de tineri din șapte regiuni ale țării au fost testați pozitiv cu coronavirus, cei mai mulți cu tulpina britanică. Potrivit autorităților sanitare, aceștia au fost cazați în mai multe hoteluri și ”au fost foarte activi pe timpul șederii, ba chiar au participat și la festivaluri”. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a transmis că guvernul nu mai recomandă excursii cu școala în Mallorca sau Ibiza, din motive de siguranță sanitară. Pe lângă Mallorca,  Tot ministerul a precizat că nicio persoană infectată nu a avut nevoie de internare în spital. Și autoritățile regionale au informat că niciun angajat din complexurile în care au fost cazați studenții nu s-a infectat cu Covid.

Autoritățile pun răspândirea tulpinii Alpha (britanice) în regiune pe fondul ridicării restricțiilor în cazul turiștilor britanici. Chiar ieri, ministrul britanic al Transporturilor a precizat că Insulel Baleare au fost plasate pe lista ”verde”, astfel că britanicii nu mai trebuie să stea în carantină la întoarcerea acasă. Astfel, dat fiind și contextul infectărilor în rândul tinerilor care au fost recent în regiune, venirea turiștilor britanici creează îngrijorare în rândul populației care locuiește în aceste insule. Cu toate acestea, regiunea este dependentă de turiștii din Regat, numai în 2019 primind circa 3,7 milioane de britanici. 

Carmen Planas, membră a confederației patronatelor din Baleare, a transmis că peste 77% dintre rezidenții adulți de peste 40 de ani au fost vaccinați împotriva Covid. În acest moment, în Mallorca, rata de incidență calculată pentru ultimele 14 zile este de 48 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Miercuri, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a sugerat că statele UE ar trebui să ia măsuri unitare în legătură cu turiștii britanici, iar aceștia să fie plasați în carantină la sosirea în țările membre, din cauza răspândirii altei tulpinii în Regat, fiind vorba de Delta (indiană).

Surse alternative: El Pais, The Guardian

Foto: Brianbanh | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday