Sursa: European Union. Modified Copernicus Sentinel 2021 data obtained with Sentinel Hub.

Populația din orașele Tazacorte, San Borondon și El Cardon a fost atenționată să iasă din case numai cu un motiv justificat, prima astfel de avertizare din 19 septembrie, când a avut loc prima erupție. În capitala regională Santa Cruz, locuitorii au fost sfătuiți să poarte măști de protecție în exterior.

Aeroportul de pe insulă a fost, din nou, închis, și este puțin probabil să funcționeze în următoarele zile. În La Palma a fost trimisă armata să monitorizeze calitatea aerului.

Suprafața insulei s-a extins cu aproximativ 43 de hectare de lavă solidificată în ultimele luni, potrivit observațiilor făcute din satelit de către Uniunea Europeană. Lava se întinde acum pe o suprafață de peste o mie de hectare și a distrus circa 2.600 de construcții. În acest interval, s-au înregistrat peste 40 de cutremure, cel mai puternic de 4,8 magnitudine pe scara Richter.

Surse alternative: Euronews, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday