Pe plajele din Barcelona și pe străzile din Madrid oamenii au sărbătorit fără să țină cont de păstrarea distanței sau purtarea măștii și s-au adunat în grupuri mult mai mari de șase persoane, așa cum încă prevăd măsurile epidemiologice.

Poliția a avertizat prin difuzoare petrecăreții de pe plaja din Barcelona, iar în Madrid, polițiștii au intervenit pentru dispersa persoanele adunate în piața Puerta del Sol, unde mulți dansau și cântau, la fel ca de Revelion.

Starea de urgență a fost introdusă pe 25 octombrie, iar de atunci spaniolii nu și-au mai putut părăsi locuințele fără un motiv bine întemeiat. În acest moment rata de infectare la nivel național este de 198 de cazuri la 100 de mii de locuitori (sub 2 la mie), însă în unele regiuni rata este mai mare, iar acestea vor menține restricțiile. Rămâne în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții în regiunile Valencia, Baleares, Canarias, Ţara Bascilor şi Navarra.

Până acum aproape 28% dintre spanioli (13,2 milioane de persoane) au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, în timp ce 12,6% au fost complet imunizați.

Sursă alternativă: CNN

Foto: Captură Youtube

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday