Ministrul de interne al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a cerut sâmbătă o soluție europeană pentru imigrația ilegală, după ce gazda de coastă spaniolă a salvat mai mult de 1200 de migranți în două zile, arată AFP. 

Fernando Grande-Marlaska a declarat, după o vizită în regiunea sud-vest Cadiz, că Spania a văzut acum,  „pe teren, problemele care există, problema imigrației care este o problemă europeană și necesită o soluție europeană”. 

Ministrul a efectuat o vizită de anchetă pentru a afla cum se confruntă poliția și Crucea Roșie cu afluxul de migranți.

Sâmbătă, serviciul de salvare maritim a declarat pe Twitter că a salvat 334 de persoane din 17 bărci – 283 de persoane din 15 bărci în El Estrecho și 51 de persoane de pe alte două bărci, lângă Sacratif și în apropierea insulei Alboran.

Vineri, gărzile de coastă au luat 888 de persoane într-o singură zi.

A fost de așteptat, a spus ministrul Grande-Marlaska, criticând Guvernul conservator anterior al lui Mariano Rajoy pentru  lipsa de previziune.

El a spus că Guvernul lucrează în ritm alert pentru a deschide un centru în portul Andaluziei, cu un spațiu pentru 600 de persoane.

La începutul acestei săptămâni, peste 600 de migranți africani au ajuns pe teritoriul spaniol din Ceuta, după ce au luat cu asalt un gard dublu de graniță cu Marocul și au atacat poliția.

Incidentul sporește și mai mult presiunea asupra Spaniei, care a depășit acum Italia, devenind destinația numărul unu pentru migranții care traversează Marea Mediterană cu barca.

Aproape 20 de mii de persoane au ajuns pe malurile spaniole până în acest an, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday