Guvernul recomandă locuitorilor din Barcelona și zona sa metropolitană, precum și rezidenților din mai multe orașe adiacente să rămână acasă, deplasările fiind permise doar pentru activități esențiale. Restricțiile vizează peste patru milioane de oameni și se vor aplica pentru cel puțin două săptămâni.

Sunt interzise întâlnirile în grupuri ce depășesc mai mult de 10 persoane. Barurile și restaurantele vor funcționa la o capacitate de 50% în interior și cu o distanță de 2 metri între mesele din exterior. Cluburile și sălile de sport se închid, activitățile culturale se suspendă și sportul de agrement este interzis. Decizia vine după ce, în ultimele zile, a crescut bilanțul îmbolnăvirilor de COVID-19, la peste o mie de cazuri.

Spania este una dintre cele mai afectate țări din Europa, cu peste trei sute de mii de infectări și mai mult de 28.000 de decese cauzate de COVID-19, conform Worldmeter.

Surse alternative: Reuters, El Pais, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday