Guvernul spaniol a cerut organizarea de alegeri anticipate în aprilie. Primul ministru Pedro Sanchez și partidul socialist au guvernat timp de aproape opt luni, după ce o moțiune de cenzură l-a înlăturat pe fostul premier Mariano Rajoy, anunță Deutsche Welle.

Primul ministru, Pedro Sanchez, a anunțat vineri că Spania va organiza alegeri generale anticipate pe 28 aprilie.

Anunțul vine la două zile după ce guvernul minoritar socialist al lui Pedro Sanchez a suferit o înfrângere majoră în Parlament, după ce parlamentarii Opoziției s-au aliat cu partidele separatiste catalane și au respins proiectul de buget.

“Sunt convins că este posibil să reluăm politicile eficiente”, a spus Sanchez , adăugând că Spania nu are niciun minut de pierdut. “Spania trebuie să meargă mai departe”, a declarat liderul socialist, apărându-și administrația care a durat opt luni și care va deveni cea mai scurtă din istoria democrației moderne a Spaniei. Va fi a treia oară când spaniolii vor alege un nou parlament național din decembrie 2015, potrivit Politico. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday