Spania. Autoritățile au raportat 603 decese și 4.500 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor noi și al morților este în scădere pentru a doua zi consecutiv.

Ministerului Sănătății din Spania a anunțat 605 decese din cauza coronavirusului și puțin peste 4.500 de noi cazuri de infectare, înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul de decese zilnice a scăzut pentru a doua zi consecutiv. Bilanțul a ajuns la 157 de mii de îmbolnăviri și aproape 16 mii de morți.

Ieri, autoritățile de la Madrid au raportat 683 de morți și 5.756 de noi cazuri.

Premierul Pedro Sanchez, citat de CNN, a anunțat că Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare. “Am atins vârful și acum începe procesul de scădere” a spus Sanchez.

„Escaladarea a fost dificilă, dar la fel va fi și coborârea. Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare la sănătatea publică a planetei de la gripa din 1918”, a adăugat Sanchez, care a explicat că reluarea activității normale se va întâmpla doar în etape.

Spania este cea mai afectată țară din Europa de epidemia de coronavirus și a doua la nivel mondial după SUA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday