Potrivit ministrului Sănătății, Spania a primit 1,2 milioane de doze Pfizer luni și va primi loturi similare în fiecare săptămână din luna aprilie. Ministrul a mai precizat că obiectivul de a imuniza 70% din cei 47 de milioane de locuitori până la sfârșitul verii este “la îndemână”.

Datele publicate luni au arătat că aproximativ 5,7 milioane de persoane au primit o doză de vaccin până acum, în timp ce 2,8 milioane au primit ambele doze.

Rata de infectare a crescut la 163 de cazuri la suta de mii de locuitori, de la 151 de cazuri/100.000 sâmbătă. Reuters precizează că de la jumătatea lunii martie rata a fost pe un trend ascendent. Țara a înregistrat în total peste 3,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 75 de mii de decese.

Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Fernando Simon, a declarat că presiunea asupra sistemului de sănătate începe să crească, dar cu toate acestea este considerabil mai mică decât în ​​valurile anterioare. Simon a precizat că Spania se descurcă mai bine decât țările vecine.

“În mod clar a scăzut numărul de decese, bilanț care are mult de-a face cu imunizarea persoanelor în vârstă și a celor vulnerabili”, a mai spus acesta.

Sursă: Reuters

Sursă foto:  Dz Matph | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday