Garda de coastă a Spaniei a salvat 933 de migranți vineri și sâmbătă și a găsit patru cadavre în Marea Mediterană. Spania se pregătea, în acest timp, pentru sosirea navei Aquarius, care a fost refuzată de porturile din Italia și Malta.
   Numărul persoanelor care au fugit de sărăcie și de conflictele din țărilor lor, urcându-se în bărci spre Spania, s-a dublat anul trecut și ar puteasă crească mai mult în acest an, potrivit agenției UE de frontieră, fapt care ar putea să înregistreze fenomenul migrației pe agenda politică națională.

  Primul ministru spaniol Pedro Sanchez a făcut deja mișcări avantajoase pentru migranți în primele două săptămâni de activitate, oferindu-se să ia nava de salvare Aqurius cu 629 de persoane la bord și asigurându  asistență medicală gratuită migranților fără acte.

  Garda de coastă a declarat pe Twitter că a salvat 507 persoane din  strâmtoarea Gibraltar, unde au fost găsite și cele patru cadavre. 
  Toate celelalte cazuri de salvare au avut loc în Marea Alboran.

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-spain-rescues/spain-rescues-more-than-900-boat-migrants-finds-four-bodies-idUSKBN1JC0FA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday