Ministerul Sănătății din Spania a revizuit în scădere numărul deceselor din cauza infecției cu coronavirus cu aproape două mii până la 26.834, după verificarea datelor furnizate de regiuni, relatează Reuters

Totodată a fost revizuit în jos și numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei cu 372. Noul bilanț indică că 235.400 de persoane s-au îmbolnăvit.

Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, în urma verificărilor, a rezultat că unele decese au fost raportate de două ori, iar unele persoane, despre care inițial se credea că au fost infectate, s-a dovedit ulterior că nu aveau coronavirus.

„Corectăm seria, validăm datele, eliminăm cazurile duplicate, eliminăm cazurile care au fost catalogate drept probabile și cazuri suspecte care ulterior nu au fost confirmate”, a spus Fernando Simon, coordonatorul de urgență pentru sănătate.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday