Ambasada României la Madrid anunță pe pagina oficială de Facebook că autoritățile spaniole au inclus regiunea București-Ilfov pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat (lista roșie), ca urmare a creșterii incidenței.

Astfel, de astăzi, cetățenii români cu domiciliul în Capitală sau Ilfov și care călătoresc în Spania vor trebui să prezinte certificatul digital european, precum și să completeze formularul electronic care poate fi accesat pe adresa: www.spth.gob.es. Ambasada mai arată că minorii cu vârste sub 12 ani sunt exceptați de la măsura prezentării certificatului. Românii din restul județelor trebuie să completeze doar formularul electronic.

Noua încadrare este valabilă până la finalul zilei de 5 septembrie, și poate fi consultată AICI.

Potrivit datelor publicate azi de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare pentru Ilfov este de 0,93 la mia de locuitori, cea mai mare din țară, iar pentru București rata este de 0,76 la mia de locuitori, în timp ce la nivel național rata este de 0,43 la mia de locuitori.

Amintim că pe 18 iulie, România a plasat Spania pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic. Persoanele care se întorc din țara iberică trebuie să stea în carantină 14 zile, fiind exceptate:

  • persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România (certificat digital european);
  • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);
  • minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;
  • persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;
  • minorii sub vârsta de 6 ani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday