Un profesor universitar și un analist aerospațial au trecut testele medicale și se pot alătura celorlalți doi membri pentru a participa la misiunea Inspiration4. Va fi primul zbor spațial din istorie realizat doar de civili.

Printre cei patru care vor fi trimiși pe orbită se numără și miliardarul Jared Isaacman, cel care a plătit pentru întregul zbor la bordul capsulei Crew Dragon. Misiunea a fost creată, în principiu, ca un act de caritate al lui Isaacman pentru Spitalul St. Jude, un centru de îngrijire a copiilor cu cancer din Memphis, Tennessee, căruia a donat deja personal 100 de milioane de dolari. 

Astfel, pe lângă Isaacman, ceilalți trei membri ai echipajului sunt următorii: un asistent fizician de la acest spital, Haley Arcenaux, o tânără de 29 de ani care a supraviețuit cancerului osos; Chris Sembroski, un angajat al industriei aerospațiale și veteran al Forțelor Aeriene Americane, care a strâns donații de 113 milioane de dolari pentru spitalul St. Jude și Sian Proctor, profesor de geologie și fost candidat pentru a fi astronaut la NASA.  

Isaacman a fondat compania de procesare a plăților electronice Shift4 Payments în 1999, iar în 2011 a fost co-fondatorul Draken International, un centru de antrenament pentru piloții militari. Deși susține că a zburat mii de ore la bordul unor avioanele militare, nu a fost niciodată în spațiu.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Twitter Inspiration4

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday