“Riscul nu este zero, dar este un pas înainte pentru a face aceste zboruri accesibile”, a declarat Elon Musk, care deține SpaceX.

Isaacman a cumpărat cele patru locuri pentru misiunea Inspiration4, care va fi lansată în ultimele luni ale anului. Acesta a ales deja o asistentă medicală care va zbura cu el și va deveni “ambasador spațial” al Spitalului de Cercetare pentru Copii St. Jude.

Își propune ca în acest fel să realizeze o strângere de fonduri pentru unitatea medicală, cu ajutorul unei tombole. La finalul acesteia, va fi ales un câștigător care va putea fi cel de-al patrulea membru al “echipajului”.

Pe lângă tombolă, și Isaacman a donat 100 de milioane de dolari: “Dacă vom continua să facem progrese acolo sus în spațiu, atunci avem obligația de a face același lucru aici pe Pământ”.

Al treilea loc de la bord va fi ocupat de un antreprenor care și-a deschis un magazin online, folosindu-se de instrumentele oferite de compania Shift4Shop a lui Isaacman.

Elon Musk a spus că singurele criterii pentru selectare sunt: vârsta peste 18 ani și cetățenia americană. A precizat că înainte de a fi selectați pentru misiune, potențialii membri vor trece printr-un set de analize medicale. Componența definitivă a misiunii va fi anunțată la finalul lunii.

Isaacman a fondat compania de procesare a plăților electronice Shift4 Payments în 1999, iar în 2011 a fost co-fondatorul Draken International, un centru de antrenament pentru piloții militari. Deși susține că a zburat mii de ore la bordul unor avioanele militare, nu a fost niciodată în spațiu.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday