Poliția Română confirmă că Sorin Oprescu a fost prins în Atena și condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare. Acesta va trece acum printr-un proces de extrădare, similar cu cel al Elenei Udrea în Bulgaria. Fostul primar al Capitalei a fost dat vineri în urmărire generală de către Poliția Română, deoarece nu a fost găsit la adresa de domiciliu pentru a fi dus la închisoare.

Comunicatul IGPR

La data de 17 mai a.c., în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, în 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor.

Polițiștii l-au căutat pe Sorin Oprescu la adresa din domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă acesta nu a fost găsit. Aparent, fostul edil părăsise țara pe 25 aprilie, în condițiile în care nu avea nicio restricție de circulație.

Reamintim, Sorin Oprescu a fost condamnat vineri de Curtea de Apel București la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. În primă instanță, Oprescu a primit 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare. 

Potrivit DNA, Sorin Oprescu a făcut parte între 2013 și 2015 dintr-un grup infracțional organizat în interiorul administrației locale a capitalei. Persoanele cercetate de procurori au pus bazele unui sistem prin care firmele care doreau să obțină anumite contracte din partea primăriilor și instituțiilor publice din subordinea Primăriei Generale a Bucureștiului, și implicit, a lui Sorin Oprescu, trebuiau să plătească o parte din profitul brut realizat persoanelor implicate. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday