Producătorul consolelor PlayStation a anunțat pe Twitter că dezvoltatorul de jocuri video Bungie va face parte din familia Sony. Intenția de a achiziționa Bungie a fost anunțată inițial în luna ianuarie. Sony a mai precizat că tranzacția valorează aproximativ 3,7 miliarde de dolari.

Deși se află acum sub conducerea celor de la Sony, directorul executiv al Bungie, Pete Parsons, a precizat că “va continua să publice și să dezvolte independent și în mod creativ jocurile companiei”. De altfel, creatorii Destiny 2, Justin Truman și Joe Blackburn, au subliniat în urmă cu câteva luni că următoarele titluri ce urmează să fie lansate nu vor fi dedicate exclusiv consolei PlayStation. 

Bungie ne va ajuta să punem în funcțiune viziunea noastră de a extinde PlayStation la sute de milioane de jucători”, a afirmat și președintele Sony, Jim Ryan. Compania americană Bungie, cu sediul în Bellevue, Washington, este cunoscută pentru titluri precum Destiny și franciza Halo. Bungie a fost achiziționată în 2000 de către Microsoft, pentru care a produs seria Halo, disponibilă pe PC și pe Xbox. În 2007, compania a anunțat despărțirea de Microsoft, iar de atunci a rămas independentă. Cu toate acestea, Microsoft a păstrat drepturile pentru Halo.

Sony a transmis în urmă că două luni că dorește să se alăture proiectului Metaverse. Compania menționa se va concentra pe crearea unui mediu online comun pentru utilizatorii consolelor sale și cei ai sistemelor desktop sau ai altor console.

Sursă alternativă: The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday