Sondajul a fost realizat joi și vineri, după incidentele violente de la Capitoliul din Washington. Totodată, 70% dintre respondenți spun că nu sunt de acord cu modul în care Donald Trump a gestionat orele de dinainte ca susținătorii săi să ia cu asalt Congresul.

Reamintim, în aceeași zi, președintele american în funcție le-a spus celor care-l sprijineau să mărșăluiască spre Capitoliu, unde urma să aibă loc ședința în care Joe Biden va fi fost validat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, o ceremonie care trebuia să fie doar o formalitate.

12% dintre participanții la sondaj au spus că sunt de acord cu acțiunile care au avut loc în clădirea Congresului.

Sondajul împarte respondenții între votanți democrați, republicani sau independenți, iar două treimi dintre cei republicani spun că participanții la violențele din Capitoliu sunt “infractori” și “imbecili”, în timp ce 5% îi cataloghează drept “patrioți”.

În contextul sondajului Reuters, anterior, și democrații i-au cerut vicepreședintelui Mike Pence eliminarea imediată de la putere a președintelui Donald Trump, de către cabinet, în condițiile în care tot mai mulți membri ai Administrației Trump au demisionat în ultimele 72 de ore.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday