Legalizarea canabisului ar putea aduce multiple beneficii financiare și economice Europei, scrie Reuters, pe modelul SUA, unde consumul de canabis a crescut în special în timpul carantinei din perioada pandemiei.

Potrivit sondajului realizat de compania de consultanță Hanway și producătorului de canabis din SUA, Curaleaf International, în timp ce majoritatea europenilor susțin magazinele reglementate de comercializarea a canabisului, cei mai mulți resping ideea cultivării plantei acasă.

Vedem cum piața europeană este cu trei sau chiar patru ani în urma Statelor Unite, dar de fapt se pare că Europa ar putea iniția o reformă radicală înaintea SUA”, a declarat Boris Jordan, directorul CuraLeaf.

Potrivit firmei de cercetare Prohibition Partners, piața europeană a canabisului este așteptată să înregistreze anual venituri de 3 miliarde de euro până în 2025, comparativ cu aproximativ cele 400 de milioane de euro raportate anul trecut. Germania este liderul de piață al Europei în acest domeniu.

Se poate observa o clară dorință politică a Germaniei de a legaliza consumul recreativ de canabis. Având astfel în vedere că Germania este cea mai mare economie din Europa, credem că o astfel de decizie va deschide piața și va crea un efect de domino pentru restul țărilor de pe continent”, a declarat Joe Bayern, directorul executiv al Curaleaf.

Multe țări europene, inclusiv Germania, au legalizat consumul de canabis în scopuri medicinale, limitate, în timp ce altele au dezincriminat consumul general, recreativ. Malta a devenit prima țară europeană care a permis cultivarea limitată și utilizarea în scopuri personale a canabisului. 

Raportul vine la o săptămână după ce Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege pentru a pune capăt interdicției federale a marijuanei, care a creat probleme pentru utilizatorii și întreprinderile din statele americane care au legalizat deja consumul de canabis pentru populația largă.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Feelgoodsk | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday