Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie spune că în prezent 27,7 milioane de britanici se confruntă cu probleme financiare, de sănătate sau alte situații negative, în creștere față de 24 de milioane în februarie 2020, cu o lună înainte de prima perioadă de carantină instituită la nivelul țării. 

Sondajul FCA, axat pe impactul pandemiei asupra consumatorilor, a fost efectuat pe 22.000 de respondenți în octombrie 2020, dar directorul FCA consideră că ”probabil ca imaginea să se fi înrăutățit de când am efectuat sondajul”.

În cursul anului 2020, numărul adulților din Marea Britanie care întâmpinau dificultăți financiare a crescut de la 10,7 milioane, la 14,2 milioane. În octombrie 2020, un adult din trei (circa 15,9 milioane) a spus că se așteaptă ca veniturile gospodăriei sale să scadă în următoarele șase luni, în timp ce un sfert (13,2 milioane) se aștepta să se descurce cu greu.

În schimb 48% dintre britanici spun, totuși, că pandemia nu i-a afectat financiar, deși unii se așteptau, iar pentru 14% situația financiară chiar s-a îmbunătățit.

Pentru a atenua impactul crizei financiare provocate de pandemie, Marea Britanie confruntându-se cu cea mai gravă scădere economică din ultimii 300 de ani, guvernul a cerut băncilor să ofere amânări la plata ratelor pentru credite, inclusiv ipotecare. Astfel, 3,2 milioane de persoane au beneficiat de amânarea ratelor.

Surse alternative: Reuters, FCA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday