România merge în direcția greșită, iar cel mai important motiv pentur care democrația nu este la un nivel înalt este corupția, arată un sondaj IRI, realizat în perioada 7 mai – 2 iunie, pe un eșantion reprezentativ la nivel național (marja de eroare: +- 1,2- 2,8).

Corupția este răspândită în România, au răspuns 93% dintre participanții la sondaj. În același timp, 73% au răspuns că nici ei, nici apropiații lor nu au dat mită în ultimele 12 luni.

Corupția este cea mai răspândită în Parlament, apoi în Guvern și abia apoi în serviciile sociale. Astfel, la nivelul autorităților naționale se înregistrează cea mai mare rată a corupției, conform respondenților.

60% din respondenți nu sunt mulțumiți de activitatea președintelui Iohannis. Prioritățile președintelui ar trebui să fie lupta împotriva corupției, consolidarea statului de drept și transparența în guvernare.

Apartenența României la NATO și calitatea de membru al Uniunii Europene este evaluată pozitiv de 85% din români.

Rezultatele sondajului aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday