Cercetarea sociologică are totuși o marjă de eroare de 3,1 puncte procentuale. Aproape 9 din 10 votanți democrați spun că Trump, care a pus sub acuzare miercuri de Camera Reprezentanților, ar trebui condamnat de Senat. Pe de altă parte, doar 1 din 10 votanți republicani este de acord cu această idee. În rândul independenților, 45% susțin demiterea, și 53% sunt împotrivă.

Sondajul a arătat o scindare similară și în legătură cu părerile respondenților privitoare la posibilitatea unor violențe viitoare: 45% consideră că revolta de la Capitoliu este un eveniment izolat, iar 49% apreciază că acesta este doar începutul unei perioade turbulente. Totuși, majoritatea alegătorilor (57%) a declarat că atacul de la Capitoliu a fost un act de terorism intern.

Este puțin probabil ca Trump să poată fi demis înainte de sfârșitul mandatului, deși unii specialiști consideră că miza reală a procesului este ca Trump să nu mai poată ocupa funcții publice în viitor. Președintele ales, Joe Biden, va fi inaugurat pe 20 ianuarie, iar liderul majorității Senatului, Mitch McConnell, a sugerat că nu va exista niciun proces înainte de schimbarea administrației, ceea ce nu înseamnă că acesta nu va continua și după plecarea lui Trump de la Casa Albă.

Trump este primul președinte care a fost pus de de două ori sub acuzare de Camera Reprezentanților și ar putea fi primul care se va confrunta cu un proces în Senat după ce a părăsit funcția.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 – 13 ianuarie, în contextul evenimentelor de la Capitoliu, pe un eșantion de o mie de persoane.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday