Un sondajul realizat de PEW Research Center și bazat pe răspunsurile a 4.069 de adulți din SUA, Franța, Marea Britanie și Germania, arată o atitudine destul de diferită a germanilor față de pandemie, comparativ cu alte națiuni occidentale. 

În SUA, 74% dintre persoanele chestionate au declarat că pandemia le-a schimbat o mare parte din viață. În Marea Britanie procentul este de 70%, iar în Franța de 67%. Deși în decembrie, odată cu restricțiile naționale, numărul persoanelor din Germania care au simțit că pandemia le-a schimbat viața a crescut brusc, acesta tot este abia la 47%, față de 38% în iunie 2020. 

Pe ansamblu, 77% din persoanele chestionate în Germania consideră că guvernul Angelei Merkel gestionează bine criza, dar și acest sprijin scade față de procentul de 88% din vară. În SUA, încrederea privind gestionarea adecvată a pandemiei de către autorități a scăzut de la 47%, în iunie, la doar 41% în decembrie, înainte de plecarea lui Donald Trump din funcție. 

Sondajul mai arată că femeile occidentale au simțit dificultăți mai mari decât bărbații, pe parcursul pandemiei, cu o agravare a percepției pe măsură ce aceasta s-a prelungit și în lunile de iarnă. 

Sursă: Deutsche Welle.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday