Astăzi NASA estima că va avea 40% șanse de reușită. Reuters nota că sonda a navigat 548 de milioane de kilometri în cele șase luni.

InSight va petrece 24 de luni – aproximativ un an marțian – folosind citiri seismice și temperaturi subterane pentru a afla detalii despre modul în care a fost formată Marte și, prin extensie, originile Pământului și alte planete ale sistemului solar interior, scrie Reuters.

Sonda, lansată în mai din California, nu va funcționa timp de 16 minute pentru ca praful să se așeze înainte ca panourile solare în formă de disc să fie desfăcute pentru a furniza putere navei spațiale.

Astăzi, echipa de control a misiunii de la NASA, JPL, spunea că speră să primească confirmarea în timp real a sosirii ambarcațiunii din datele transmise de sateliții care au fost lansați împreună cu InSight. De asemenea, echipa se așteaptă să primească o fotografie a câmpului marțian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday