Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) transmite un comunicat de presă prin care condamnă declarațiile lui Ilan Laufer ca fiind “neargumentate şi iresponsabile”.

“Astfel de declarații nu își au locul într-o societate civilizată şi afectează imaginea ţării, atât în interiorul societăţii româneşti, cât şi în relaţia cu Statul Israel şi cu celelalte state.

Constatăm cu dezamagire că folosirea unui subiect atât de sensibil ca antisemitismul a devenit un clişeu în spaţiul public, fără o înțelegere corespunzătoare a dimensiunii istorice a acestuia. În calitate de Școală de guvernare, SNSPA face eforturi în consolidarea educaţiei tinerilor pentru a cunoaşte ororile trecutului şi pentru evitarea folosirii arbitrare a termenului de antisemitism în limbajul uzual.

Le recomandăm politicienilor să se abțină de la declaraţii pe subiecte pe care nu le înţeleg sau să se documenteze înainte de a face afirmaţii publice. Totodată, facem apel la toți actorii spațiului public să aibă un discurs corespunzător şi să dea dovadă de responsabilitate, cu atât mai mult într-un context politic tensionat.”, transmite SNSPA.

Și Comunitatea Evreilor din Arad reacționează la declarațiile lui Laufer.

“Într-o declarație nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate, a susținut că respingerea numirii sale ca ministru de către Klaus Iohannis a fost un act de antisemitism. Condamnăm cu fermitate folosirea în lupta politică a acestui foarte sensibil subiect“. 

Totodată, Comunitatea Evreilor Americani a declarat că ,,oricare ar fi problema pe care o are cineva cu preşedintele Iohannis, cu siguranţă antisemitismul nu poate fi una dintre ele”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday