Update: Șase persoane au decedat în urma exploziei. Este vorba despre cele cinci persoane date inițial dispărute, la care se adaugă o altă persoană care a murit la spital din cauza rănilor. Alte cinci persoane rănite.

Uzina Melamin din orașul sud-estic Kocevje, la aproximativ 55 de km sud de capitala Ljubljana, produce substanțe chimice folosite în industria cauciucului și a hârtiei, iar explozia a avut loc în jurul orei 8:30 (ora 9:30 ora României). 

Directorul general al companiei, Srecko Stefanic, a declarat pentru presa locală, potrivit Reuters, că cel puțin cinci persoane au fost declarate dispărute și sunt, probabil, decedate. Alte șase persoane au fost rănite, dintre care două au necesitat îngrijiri medicale avansate. 

Impactul s-a limitat doar asupra fabricii, departe de așezările din împrejurimi”, a declarat acesta.

Televiziunea de stat a Sloveniei a îndemnat cetățenii care locuiesc apropierea uzinei să închidă geamurile și să nu-și părăsească locuințele cât timp intervin autoritățile.

Pompierii au stins incendiu, a cărui cauză este încă în curs de cercetare. Agenția de mediu a transmis că zona din apropierea uzinei nu a fost contaminată. 

Surse alternative: Reuters, CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday