Șeful Poliției slovace a anunțat un fost prorector la o Universitare Militară și un colaborator al unui site de știri (închis recent de guvern) au colaborat încă din 2013 cu GRU, serviciul de spionaj militar rus, iar de atunci “au căutat, au colectat și au divulgat informații de importanță strategică”. 

Potrivit Reuters, cei doi riscă pedepse între 4 și 13 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați. Procurorul de caz a subliniat că după ce Rusia a invadat Ucraina și a trecut Slovacia pe lista statelor “neprietenoase”, investigarea acțiunilor de acest fel a revenit în atenția autorităților.

În urmă cu doar o zi, Ministerul slovac de Externe a anunțat că va expulza trei membri ai Ambasadei Rusiei de la Bratislava, după ce serviciile de informații au descoperit că erau de fapt spioni. Kremlinul a spus că acest gest “nejustificat” nu va rămâne fără răspuns.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Awargula/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday