Municipiul Slobozia a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de Covid la mia de locuitori. De asemenea, judeţul Ialomiţa are localitatea cu cea mai mare rată de îmbolnăvire din ţară, Moldoveni, unde incidenţa este de 26 la mie.

Măsurile aprobate de autorități pentru a intra în vigoare de astăzi:

 • Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere (se poate redacta şi de mână), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
 •  În intervalul 05:00 – 20:00 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢, cu următoarele excepții:
  1. Persoanele sunt vaccinate sau au trecut prin boală, dovada situațiilor fiind realizată prin intermediului certificatului digital (Green Pass)
  2. Deplasarea are loc în interes profesional
  3. Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente
  4. Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit
  5. Deplasarea din motive justifice (îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie)
 • Pentru intervalul orar 20,00 — 5,00 circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute AICI la pct. 3 lit. a), b), d), n), p) şi q)
 • 𝐏𝐮𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐚̆𝐬̦𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞, astfel încât să acopere nasul și gura, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 în toate spațiile publice, inclusiv la locul de muncă.
 • Este permisă organizarea de evenimente private anterior programate, în spații închise sau deschide, cu respectarea condițiilor de 30% din capacitate și doar pentru persoanele care vor prezenta certificatul de vaccinare sau certificatul verde.
 • Este permisă activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor, cu respectarea condițiilor de 30% din capacitate și doar pentru persoanele care vor prezenta certificatul de vaccinare sau certificatul verde. Pentru persoanele celelalte este permisa comercializarea produselor doar în sistem Take-Away (la pachet) sau catering.
 • Operatorii economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare sau nealimentare vor avea programul de lucru limitat până la ora 20:00, fiind exceptate farmaciile și stațiile de alimentare cu carburant. Accesul persoanelor nevaccinate este permis doar până la ora 19:00.
 • Se permite tranzitarea localității de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate;

Toate măsurile:

Hotararea 217 CJSU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday