Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat că mai are oxigen medicinal (cu concentrație de 99,5%) doar pentru câteva ore după care va începe administrarea de oxigen medical pacienților. Acest lucru a fost aprobat printr-o circulară emisă de autoritatea centrală, pentru depăşirea crizei, dar managerul spitalului din Iaşi este reticent faţă de această soluţie. Oxigenul medical (sau tehnic) are o concentrație de 93% și nu este omologat ca medicament.

Ulterior, Direcția de Sănătate Publică Iași, a emis un comunicat în care se arată că “în contextul pandemic actual și în condițiile apariției unor situații urgente în perioada stării de alertă, utilizarea oxigenului în concentrație de 93% (medical – n.r.) reprezintă o soluție viabilă.”

DSP Iași mai arată că “pentru luni, 1 octombrie,  avem asigurat oxigenul necesar, ca urmare a sprijinului acordat de Spitalul Județean Suceava, care a transmis, cu titlul de împrumut, Spitalului de boli infecțioase Iași, 50 de butelii de oxigen.” și propune utilizarea stației de producere a oxigenului medical de la Spitalul de Obstetrică-ginecologie Cuza-Vodă Iași, care poate asigura câte 12 tuburi de oxigen zilnic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday