Comitetul de vaccinare a făcut public un raport al acoperirii vaccinale pentru fiecare localitate din țară. Raportul face referire la procentul de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, până la data de 26 mai. În fruntea localităților se află comuna Dumbrăvița din Timiș, cu 44,26% din localnici vaccinați, fiind urmată de orașul Borsec din Harghita (cu 41,46%) și Cluj-Napoca (cu 40,63%).

Între timp, Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a anunțat luni dimineață că peste 50% din populația Capitalei a primit cel puțin o doză de vaccin.

Cele mai multe localități cu rată mică de acoperire vaccinală se află în județele din Moldova, mai cu seamă în Suceava, Vaslui, Neamț, Bacău, precum și în Botoșani, Vrancea, Iași, dar și Brăila. Până duminică, 30 mai, la ora 17, în România au fost imunizate 4,3 milioane de persoane cu cel puțin o doză de vaccin, dintre care 3,5 milioane cu ambele doze.

Raportul complet, pe județe:

AV Cu Cel Putin O Doza Per Judet Si Uat 26052021

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday