Persoana reținută este, conform evaluărilor noastre, un producător de bombe și un facilitator cu experiență. care a devenit unul dintre liderii de top ai grupării teroriste din Siria”, au transmis printr-un comunicat membrii coaliției anti-ISIS, precizând că misiunea a decurs conform planului, fără victime civile sau aeronave avariate.

Oficialii nu au precizat locația exactă în care au intervenit, dar un purtătorul de cuvânt al unui grup separat de rebeli susținuți de Turcia a declarat pentru Reuters că mai multe elicoptere au fost văzute în apropiere de granița cu Turcia. 

Purtătorul de cuvânt al Armatei Naționale Siriene a declarat că au fost implicate elicoptere americane Chinook și Black Hawk.

Reamintim, în luna februarie, forțele speciale ale SUA au lansat un raid cu elicoptere în provincia siriană Idli, din nord-vestul țării. În urma acestei operațiuni, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, liderul ISIS, a fost ucis. Acesta devenise conducătorul grupării în 2019, după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a sinucis în momentul în care era pe punctul de a fi capturat de americani. Acum, organizația este condusă de Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi, al treilea lider din istoria ISIS, însă informațiile despre trecutul său sunt foarte limitate.

Surse: Reuters, CNN

Sursa Foto: Dreamstime / Catalin205

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday