Până la această oră, este cunoscut faptul că patru militari americani au suferit răni la nivelul capului. Pentagonul a refuzat să transmită un comunicat de presă pe această temă, însă informația a fost confirmată de oficiali ai SUA pentru Reuters și CNN. 

La scurt timp după ce Politico a scris pentru prima oară acest incident, pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video a căror origine nu a putut fi confirmată, dar în care pot fi văzute vehicule militare și elicoptere ruse cum se apropie periculos de mult de blindatele americane.

Washingtonul consideră incidentul drept o încălcare a protocoalelor din domeniul securității încheiate cu Moscova. Joi dimineață, șeful armatei ruse a avut o convorbire telefonică cu omologul său american, în care i-a transmis că Rusia semnalase din dimineața incidentului traseul pe care urma să plece convoiul, acuzând că blindatul american nu a ținut cont de aceste indicații.

Surse alternative: CNN, Reuters, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday