Potrivit martorilor, rachetele rusești au căutat bazele de antrenament ale rebelilor din orașul Qah (nord-vestul Siriei) dar bombardamentul s-a apropiat de taberele de refugiați dens populate de la frontiera cu Turcia. Artileria siriană a lovit orașul Atareb, părând să vizeze spitalul din localitate.

Surse de informații occidentale au declarat pentru Reuters că Rusia a mai atacat cu rachete balistice, la începutul acestei luni, rafinăriile din orașele al-Bab și Jarablus, aflate într-o zonă deținută de rebeli, în care Turcia are o prezență militară semnificativă.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Naționale, o alianță rebelă susținută de turci, a declarat că Rusia a căutat să destabilizeze ultima fortăreață rebelă din Siria. Guvernul sirian și Rusia spun că atacurile vizează doar militanții islamiști și neagă atacarea intenționată a zonelor civile.

Luptele dintre forțele armatei siriene și rebeli intraseră într-o perioadă de calm după acordul încheiat acum un an.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday