Ministerul sirian al Apărării citat de Le Figaro a transmis că un raid israelian efectuat în zorii zilei a vizat aeroportul din orașul Alep (nordul țării), scoțându-l din funcțiune. Atacul a produs pagube materiale importante, dar autoritățile nu au raportat încă victime.

Alep suferise deja distrugeri la scară largă în războiul civil din Siria și a fost afectat puternic de cutremurele care au lovit sudul Turciei și nord-vestul Siriei la începutul lunii februarie. Aeroportul din Alep era folosit inclusiv pentru distribuirea ajutoarelor umanitare.

Oficiali sirieni au declarat pentru presa internațională că peste 80 de avioane încărcate cu alimente, medicamente și alte lucruri necesare au aterizat pe acest aeroport după cutremurul care a ucis aproape șase mii de oameni în Siria. Potrivit acestora, niciun avion nu a fost lovit, dar “Nu mai este posibil ca aeroportul să găzduiască avioane încărcate cu ajutoare până când avariile nu sunt reparate“.

Anul trecut, Israelul a intensificat atacurile asupra aeroporturilor siriene, cu scopul de a perturba utilizarea tot mai mare de către Teheran a liniilor aeriene de aprovizionare pentru a livra arme aliaților din Siria și Liban, inclusiv către Hezbollah.

Surse alternative: Le Figaro, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday