Autorităţile franceze urmează să impună nivelul maxim de alertă sanitară săptămâna aceasta, pentru Paris și zonele din jur, ca urmare a înmulțirii cazurilor de infecție cu coronavirus. Măsura implică aplicarea de măsuri restrictive suplimentare pentru locurile publice. 

Astfel, barurile vor fi forțate să se închidă din nou, pentru două săptămâni, iar restaurantele trebuie să înăsprească protocoalele de securitate sanitară dacă vor să rămână deschise. Premierul Jean Castex spune că situația din Paris nu dă semne de ameliorare, iar “munca de acasă trebuie prioritizată mai mult ca niciodată”. În urmă cu două zile, Franța a raportat aproape 17 mii de noi cazuri zilnice, un record de la începutul pandemiei.

Referitor la Anglia, The Guardian scrie că a intrat în posesia unui document care conține măsuri de Nivel de Alertă 3 pe care guvernul le ia în calcul, odată cu creșterea numărului de cazuri COVID-19. 

Astfel, printre măsurile pe care le conține draftul: Închiderea afacerilor din domeniul turismului și al ospitalității, interzisă ieșirea din casă, restricții pentru cei care sunt nevoiți să-și petreacă nopțile în altă parte decât acasă, fără activități sportive. În document, nu este menționat nimic despre școli, în condițiile în care premierul Boris Johnson a subliniat că închiderea acestora este o măsură de ultim resort.

În Irlanda, conform Reuters, oficiali din Sănătate au recomandat guvernului ca țara să intre într-o nouă carantină la nivel național, timp de patru săptămâni. Mai exact, au cerut intrarea în Nivelul 5 de Alertă, față de 2 cât este în prezent (3 în Dublin). Acest nivel presupune ca oamenii să stea în case și să poată ieși doar pentru a face sport și cumpărături. Totuși, școlile și creșele nu vor trebui să fie închise.

Este cunoscut faptul că în Irlanda, reprezentanții guvernului au ținut cont mereu de sfaturile responsabililor cu Sănătatea, iar în primăvară, țara a avut una dintre cele mai stricte carantine din Europa.

În Spania, guvernul a plasat Madridul în carantină săptămâna trecută, dar restaurantele, sălile de fitness și magazinele pot funcționa la capacitate redusă. 

La New York, primarul Bill de Blasio a cerut închiderea afacerilor neesențiale și a tuturor școlilor din nouă zone ale orașului, inclusiv din cartierele Brooklyn și Queens. Bill de Blasio a explicat că nouă districte au avut o rată de pozitivitate COVID-19 de peste 3%, timp de șapte săptămâni la rând. New York a fost în primăvară unul dintre cele mai afectate orașe din lume.

Surse alternative: Reuters, The Guardian, The New York Times

Foto: Unsplash/Edward Howell

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday