Autoritățile din domeniul turismului s-au înțeles cu două companii care operează linii de croazieră pentru a stabili traseele. Navele pe care se vor îmbarca doritorii vor opri numai la întoarcerea în portul din care au plecat, pentru a reduce riscul de expunere la coronavirus.

În plus, navele vor fi ocupate la capacitate de 50%, însă numai localnicii pot opta pentru astfel de experiențe. În același timp, la îmbarcare, aceștia trebuie să prezinte un test negativ COVID-19. Pe toată durata curselor, masca este obligatorie la ieșirea din camerele personale.

Și angajații de pe nave vor fi testați pentru coronavirus. Dacă provin din alte țări decât Singapore, aceștia vor trebui să treacă mai întâi printr-o carantină de 14 zile, apoi să facă testul.

Directorul Consiliului pentru Turism din Singapore spune că „aceste curse-pilot sunt o oportunitate valoroasă pentru ca operatorii turistici să reinventeze întreagă experiență de croazieră, astfel încât să le recâștige încrederea pasagerilor”.

Prima astfel de cursă va începe pe 6 noiembrie, însă prețurile nu au fost deocamdată anunțate. 

Sursă alternativă: CNN

Foto: Unsplash/ Sandra Seitamaa

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday