Sindicatul arată că, începând cu data de 22 iunie, odată cu reluarea activității, peste 150 de polițiști de frontieră din Mehedinți au fost trimiși la punctele din Timișoara și Caraș-Severin, pentru a gestiona afluxul de persoane care intră în țară. Europol consideră că afluxul este neînsemnat, iar relocarea nu se justifică.

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă că pericolul transmiterii intracomunitare este iminent, și anunță că sunt deja peste 550 de polițiști infectați cu coronavirus, în toată țara, majoritatea infectați la misiuni comune, deci nu la locul de muncă permanent.

Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată în această situație încordată creată în rândul polițiștilor de la frontiera de sud-vest a României, iar delegările în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara să înceteze. E important  să se pună accent pe factorul uman și să se conștientizeze că acesta primează, precizează sindicaliștii în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday